Solar inbetween

Een tussenstap tussen het ontvangen van licht en het teruggeven van de energie, dat is Solar Inbetween. De flexibele zonnepanelen in deze sfeervolle inbetweens vangen overdag zonlicht op, en de opgeslagen energie wordt ’s avonds teruggegeven in de vorm van warmte of verlichting. Een simpele, duurzame en zelfregulerende oplossing die onze woonomgeving extra licht of warmte geeft.

Solar Inbetween is een nieuwe toepassing voor gordijnen. Gordijnen hebben tot op heden vooral een isolerende en tochtwerende functie en daar heeft Neffa nu een nieuwe functie aan toegevoegd. Voor het eerst worden gordijnen actief gebruikt om zonne-energie op te wekken en deze duurzame energie terug te geven: in de winter in de vorm van warmte, en in de zomer in de vorm van verlichting via led’s. De flexibele zonnepanelen, het verwarmingsgaren en de led’s zijn verwerkt in een soort takkenapplicaties en dat maakt dat het licht ’s avonds heel sfeervol door de bomen lijkt te schijnen. En in de winter vormen de inbetweens een duurzame verwarmingsmogelijkheid die met name ideaal is voor oudere huizen.

De accu is volledig opgeladen na 6,25 uur in de volle zon en zorgt dan voor 3 uur bijverwarming of 24 uur LED verlichting.

Er is bewust gekozen voor een zogenaamde inbetween, in plaats van een gordijn, omdat deze overdag voldoende licht moet opvangen zonder dat de ruimte helemaal van de buitenwereld wordt afgesloten. De kleuren – blauw in combinatie met goud – stralen een sfeer van warmte uit. De blauwe stof voor de applicatie van de takken is gekozen zodat de zonnepanelen meer geïntegreerd zijn. De inbetween zelf bestaat uit 2 lagen: een blauwe en een goudgele voile. Zo krijgt het hele gordijn een gouden gloed die de warmte van de zon benadrukt. Door de led’s in een speciale vorm te plaatsen, schijnt deze langs deze lagen.

solar_inbetween_animation

Het idee voor Solar Inbetween is geïnspireerd op de zeeleguanen die hun voedsel uitsluitend verkrijgen uit de zee. Ze leven van zeewier en algen die ze van de zeebodem halen. Omdat ze koudbloedig zijn, moeten ze om te kunnen zwemmen eerst opwarmen. Een te veel afgekoelde leguaan kan in het water niet meer zwemmen en zal verdrinken. Dit fascinerende verschijnsel heeft Neffa doen afvragen hoe we het principe van ‘opwarmen om de warmte later weer te benutten’ kunnen toepassen in de dagelijkse woonomgeving.

De naam, Solar Inbetween, verwijst uiteraard naar de tussenstap tussen het opwekken en weer gebruiken van zonne-energie én naar de gekozen vorm: een fraaie inbetween die elke woonomgeving extra sfeer geeft.

De Solar inbetween is een werkend concept dat we willen door ontwikkelen naar een verkoopbaar product met de juiste partijen.
Bent u geïnteresseerd in het bespreken van deze of andere mogelijkheden, neem dan contact met ons op.