Living wall

In een tijd waarin airco en klimaatbeheersing veelal zorgen voor dezelfde, gelijkmatige omstandigheden, zou je bijna vergeten dat er zoiets bestaat als seizoenen. Om toch de sfeer en kenmerken van de verschillende jaargetijden in huis te halen, heeft Neffa de Living Wall ontwikkeld. De warmte die wordt afgegeven door de verwarming zorgt voor een verandering van het bladmotief.

De invloed van seizoenen en het verschil in jaargetijde is iets dat in de meeste interieurs verloren gaat. En dat is volgens Neffa een gemiste kans. Met als doel om toch iets van de buitenwereld naar binnen te halen, heeft Neffa de Living Wall ontwikkeld. Geinspireerd op oude behangsels uit de tijd dat men ook al een stukje natuur in huis wilde halen.

De Living Wall is voorzien van een bladpatroon dat verandert door de warmte van de verwarming. Als de verwarming aan gaat, komt het patroon hiervan helemaal tot leven en haal je automatisch het gevoel van de herfst naar binnen. De bladeren verkleuren en zorgen door de kleurrijke herfsttinten voor een compleet andere sfeer. Zodra de verwarming wordt uitgezet en afkoelt, komt de oorspronkelijke print weer tevoorschijn. Voor de print is gebruikgemaakt van een speciale thermochrome inkt die reageert op warmte.

Living Wall is een interieurconcept, en is derhalve nog niet als product in de handel verkrijgbaar. Mocht u interesse hebben om een wandkleed aan te schaffen (afmeting circa 2,60 x 1,45 meter) of het concept in productie te nemen, dan kunt u contact opnemen met ons.

logo_festival_analog