the Letterbag

In een tijd van massaproductie groeit de vraag naar ‘personalized items’. Mensen willen wel bij een groep horen, maar tegelijkertijd hun unieke persoonlijkheid behouden. Zonder al te veel op te vallen, wil men zich toch graag onderscheiden. Met bijzondere dingen, maar juist ook met gewone, alledaagse dingen. Men wil iets wat anderen ook hebben, maar dan net effe anders.

Met Project Letterbag speelt Neffa in op bovenstaande wens. Met de kunstzinnige Letterbag, een personalized concept voor een alledaags voorwerp, heeft iedereen dezelfde tas, maar met een eigen, persoonlijke touch! De typische kenmerken van deze tas (materiaal- en kleurkeuze) maken deze duidelijk herkenbaar. Maar doordat elk exemplaar een andere print heeft, zijn ze toch allemaal net effe anders.

Elk exemplaar is uniek en wordt met de hand bedrukt. De speciale inkt hecht zich aan het materiaal en slijt enigszins na gebruik. Dit geeft de tas, die hierdoor nog meer gaat leven, een vintage look. De Letterbags zijn gemaakt van PVC, en de vormgeving maakt dat ze lekker om het lichaam vallen. Belangrijke pluspunten zijn verder het handige formaat (dat o.a. ruimte biedt aan A4-mappen) en de waterdichtheid van het materiaal.

De Letterbag werd gelanceerd in modeshow “On the Brink” tijdens de Amsterdam Fashionweek (juli 2006) en eindigde in het donker, zo werden de glow-in-the-dark tassen onthult.