LED experiments

Een LED is een elektronische component, een halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen loopt. Deze diode wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens werkt. LEDs zijn er in diverse kleuren.

Voor een kerstfeest geïnspireerd op China heb ik rode LEDs in rood tule bloemen verpakt en de bovenkant van de LED gecoat in goudkleurige inkt voor een zachtere gloed. Deze bloemen heb ik vervolgens met gouden leren blaadjes gecombineerd. Van eerste idee tot uiteindelijke resultaat.

neffa_2016_chinese_headpiece_making
neffa_2016_chinese_headpiece_look

Hier zie je enkele experimenten die we deden om de uitstraling van de LEDs te veranderen. Aan de linkerkant is een proef met kleine LEDs op een PVC stof met een verhoogde filten patroon. De lampjes benadrukken zo de vorm. Aan de rechterkant is een voorbeeld waar de LEDs zijn geïntegreerd in het patroon. De patroon is gemaakt met fluorescerende inkt. Daardoor vallen de lampjes wat minder op.

LEDs on PVC
LEDs with blacklight paint

Dit zijn proeven met verschillende lagen textiel. Links hebben we textiel bovenop de LEDs geplaatst om het licht af te zwakken. Aan de rechterkant schijnen de LEDs tussen de lagen stof door.

LEDs softened through layering
LEDs softened through sideshining

Hier probeerden we een aantal LED experiments met verschillende soorten bedekkingen zoals latex, christal pasta en acryl.

LEDs softened through coating