Dutch Summer – outdoor textile applications

Dutch Summer profileerde zich in 2009 als merk dat in samenwerking met jonge designers een platform wil bieden voor de ontwikkeling van producten die het zomerse buitengevoel verlengen. Origineel maar commercieel design voor buiten in massaproductie. Fris, vernieuwend, jong en met humor, maar bovenal ECHT Hollands: nuttig design. Dutch Summer; because we have so little, we enjoy it that much.

Dutch Summer zocht naar outdoor textiel applicatie’s. Ze waren onder andere op zoek naar prints. Veel merken grepen terug op hun oorsprong. Dutch Summer was nieuw op de markt en had nog geen geschiedenis, geen eigen DNA. Dat is de reden dat Neffa voor hun deze prints heeft ontwikkeld geïnspireerd op DNA. Door te mixen en matchen kun je je eigen set samen stellen.

Ook denkt Neffa graag na over andere zaken dan alleen het textielontwerp. Wat gebeurd er tijdens de winter als de kussens en dergelijke niet worden gebruikt. Hoe berg je ze op? Ze liggen op de een of andere manier altijd in de weg. Daarom hebben we ook aan een ophangsysteem voor de kussens gedacht. Om ervoor te zorgen dat je picknick kleed niet weg waait, zitten er gaten met grote eyelets op de hoeken. Hierdoor kun je tentharingen steken om de boel op zijn plaats te houden.

Dutch Summer