Crystal cave

Crystal Cave is Neffa’s reactie op de hectiek van alledag. Mensen leiden een druk en jachtig bestaan, rennen zichzelf regelmatig voorbij en nemen vaak te weinig tijd om tot rust – en tot zichzelf – te komen. Crystal Cave is een ruimte waar je je innerlijke kracht kunt opladen en waar je, in een sfeer die precies bij jou past, prima kunt ontspannen.

Bij Crystal Cave wordt gespeeld met licht en kleur. Door de ledtechnologie naar je hand te zetten, creëer je eenvoudig heel verschillende sferen. De ene keer waan je je in de koelte van een ijsgrot, het volgende moment voel je bijna de warmte van een knapperend haardvuur. De bijzondere sfeer van Crystal Cave is voor een belangrijk deel te danken aan het unieke smokwerk, dat deze ‘grot’ een zachte en sfeervolle uitstraling geeft. Ook werkt het smokwerk geluidsabsorberend en dat vertaalt zich in rust en stilte.

Smokken, het plooien van stof, is een techniek die tegenwoordig nog maar weinig wordt gebruikt. Het heeft vandaag de dag een wat truttig imago en met Crystal Cave heeft Neffa geprobeerd om dat idee te doorbreken. Net als bij andere projecten heeft Neffa ook hier gezocht naar nieuwe toepassingsmogelijkheden van bestaande technieken. Crystal Cave is tot stand gekomen in samenwerking met ArLEDto. ArLEDto werkt aan een ‘open source’-standaard voor het gebruik en de programmering van leds in een niet-technische omgeving.

Voor Crystal Cave is 40 meter stof met smokwerk bewerkt en zo teruggebracht naar een lap van 5 bij 4 meter die de basis vormt van de grot. Deze bijzondere manier van plooien zorgt voor prachtige effecten wanneer er licht doorheen schijnt. De felle leds komen op deze manier veel zachter over. Bijkomend voordeel van leds is dat deze niet warm worden en dus dicht op de stof kunnen worden gebruikt.

De ruimte is heel bewust vormgegeven als grot. In een grot ben je op jezelf aangewezen en dat maakt dat je je meer bewust wordt van jezelf. Het is een plek om tijd te nemen en tot rust te komen. Het licht in Crystal Cave kun je aanpassen aan je gemoedstoestand, en dat stimuleert het bewustzijn. Of je je nu terug wilt trekken met een goed boek, wilt genieten van je favoriete muziek of simpelweg wilt nadenken over dingen die je bezighouden: in Crystal Cave creëer je voor alles een ideale omgeving.

logo_arledto_2012logo_ddw_2012