MycoTEX

MycoTEX

Velen van ons willen de laatste mode en trends en goed passende kleding, die is gemaakt van natuurlijke materialen, met een schone, transparante productiemethode en zonder afval. Het is voor merken erg moeilijk om aan AL deze eisen te voldoen. Een van de belangrijkste redenen is dat het erg moeilijk is om de ​​complexe en geïntegreerde toeleveringsketen die de afgelopen 200 jaar ontwikkeld is, te veranderen.

MycoTEX biedt een alles-in-één oplossing voor merken

We ontwikkelen een duurzaam vegan textiel van mycelium (paddenstoelenwortels) en combineren dit met onze naadloze productietechnologie om op maat gemaakte kledingstukken te maken. Hierdoor kunnen merken de nieuwste trends bepalen en tegelijkertijd echt duurzame producten aanbieden. Deze baanbrekende productiemethode lost een aantal grote problemen op in de mode-, interieur- en auto-industrie:
– Geen verspilling en arbeidsintensieve bewerkingen meer
– Plastic en leer kunnen worden vervangen door een thuiscomposteerbaar materiaal
– Verbeterd comfort door de naadloze productiemethode en maat gemaakte producten

Door onze kenmerkende naadloze productietechnologie zullen onze producten onmiddellijk herkenbaar zijn als “made by MycoTEX®”. Hierdoor kunnen merken innovatieve en op maat gemaakte producten creëren, waardoor het voor hun consumenten gemakkelijker wordt om een duurzame levensstijl te volgen en onder de aandacht te brengen, terwijl ze toch de nieuwste trends kunnen dragen.

We zijn op zoek naar merken die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een pilot collectie tassen

Deze merken zijn geïnteresseerd in het werken met duurzame materialen EN zijn enthousiast over het ontwikkelen van producten op basis van onze naadloze productietechniek. We bieden geselecteerde merken de unieke kans om als eerste met deze nieuwe technologie te werken en de designs voor de toekomst te creëren. Neem contact met ons op om deze geweldige kans te bespreken!

In 2021 lanceren we officieel ons verbeterde, duurzame en flexibele materiaal.

 

MycoTEX is ondersteund door:
Global Ghange Awards (H&M Foundation), Fashion For Good, WEARsustain, Utrecht University, KET4CP, NWO, STW, KIEM en Biobase4SME