MycoTEX

MycoTEX

MycoTEX® is een baanbrekende naadloze productiemethode waardoor op maat gemaakte kleding van composteerbare mycelium (paddenstoelwortels) gerealiseerd wordt.

MycoTEX heeft een nieuwe website: www.mycotex.nl

 

Modemerken hebben moeite om de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid bij te houden. Consumenten worden steeds kritischer over wat ze dragen. Ze willen kleding die hen perfect past, die is gemaakt van natuurlijke materialen en wordt vervaardigd volgens methoden die schoon en transparant zijn, en geen afval produceren. Een moeilijke taak voor merken, zeker gezien het feit dat ze te maken hebben met een complexe, 200 jaar oude productieketen.

MycoTEX biedt een award winning, alles-in-één oplossing voor merken. We gebruiken een naadloze productietechnologie om op maat gemaakte producten te maken van duurzaam, veganistisch textiel gemaakt van mycelium (champignonwortels). Deze baanbrekende productiemethode lost een aantal belangrijke problemen op in de mode-, interieur- en auto-industrie:
– Verlaagt de kosten, het afval en de arbeidsintensiteit van snij- en naaibewerkingen
– Vervangt kunststoffen en leer door composteerbare materialen
– Verbetert het comfort en de pasvorm van modeproducten

Onze kenmerkende productiemethode “made by MycoTEX®” maakt producten direct herkenbaar. Het maakt het voor merken gemakkelijker om innovatieve, op maat gemaakte producten te creëren waarmee consumenten een duurzame levensstijl kunnen leiden en tegelijkertijd de laatste trends kunnen volgen.

We zijn op zoek naar merken die willen werken met ons revolutionaire productieproces

We zijn op zoek naar launching customers, die willen werken met ons revolutionaire productieproces waarmee we naadloze producten kunnen maken van biomaterialen. Deze merken kijken verder dan sustainable materialen en willen ook sustainable produceren om volledig duurzaam te worden. We bieden geselecteerde merken de unieke kans om als eerste met deze nieuwe technologie te werken en de designs voor de toekomst te creëren.
Neem contact met ons op om deze geweldige kans te bespreken!

In 2021 lanceren we officieel ons verbeterde, duurzame en flexibele materiaal.

 

MycoTEX is ondersteund door:
Stichting DOEN, Global Ghange Awards (H&M Foundation), Fashion For Good, WEARsustain, Utrecht University, KET4CP, NWO, STW, KIEM en Biobase4SME