Personalization    |    Innovation    |    Bio-materials    |    Research    |    Prototyping

NEFFA = Mode-innovatie. NEFFA staat voor ‘net effe anders’, het net even op een andere manier doen of zijn. Wij geloven dat eigenheid en individualiteit van mens en planeet de elementen zijn die de wereld tot een betere plek maken.

Wij kijken naar het veranderen van het materiaal en de productietechnieken in plaats van het menselijk gedrag te veranderen. Volgens ons is dit gemakkelijker dan het veranderen van ons consumptiegedrag, omdat dit gedrag ouder is dan onze productietechnieken (Trentman 2016). Onze oplossingen liggen op de grens van technologie en microbiologie. We onderzoeken ook oude materialen, verf- en productietechnieken om deze te combineren met de huidige technologieën. Het is ons doel om het ultieme gepersonaliseerde kledingstuk voor massaproductie te creëren.

NEFFA helpt bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten bij het integreren van hun (bio) technologie in textielprototypes en ontwerpen om ze aantrekkelijker te maken voor een specifieke doelgroep of een breder publiek. Ook hier is personalisatie belangrijk, zowel bij prototyping en conceptontwikkeling als bij de samenwerking zelf. Oprichtster Aniela Hoitink heeft een uitgebreide achtergrond in de commerciële mode-industrie (15+ jaar; o.a. Tommy Hilfiger, Gaastra), die helpt bij het vertalen van (bio) technologie naar de markt. Aniela heeft verschillende afdelingen voor (mode) merken opgezet, meerdere bedrijven (mede) opgericht en heeft vele projecten geleid. Ze is beschikbaar voor brainstorming, overleg, onderzoek, (materiaal) ontwikkeling en prototyping. Ze initieert ook projecten en geeft inspirerende presentaties voor een zeer divers publiek, van mode en creatieve industrie tot wetenschap. Aniela werkt momenteel aan MycoTEX: op maat gemaakte kleding van composteerbare paddenstoelenwortels.

Ons werk is te zien op radio- en tv-programma’s (BBC, Groen Licht, enz.), websites (Discovery, Dezeen, Huffington Post, enz.) en gedrukte publicaties (National Geographic, New scientist, Vogue, etc.). We hebben verschillende beurzen, onderscheidingen en prijzen ontvangen met als hoogtepunt het winnen van de Global Change Award in 2018. Bovendien wordt Hoitink beschouwd als een van de 100 meest innovatieve vrouwen ter wereld en is ze uitgeroepen tot een van de Hello Tomorrow Deep Tech Pioneers van 2020.

Neem vrijblijvend contact op met Aniela Hoitink om te weten wat NEFFA voor u kan betekenen.